Strona główna
Aleksandra Korytowska „Almar” PHU „Oberża pod Dzwonkiem”
Aleksandra Korytowska „Almar” PHU „Oberża pod Dzwonkiem”

Aleksandra Korytowska „Almar” PHU „Oberża pod Dzwonkiem”

61-758, Poznań, Garbary 54

Jedzenie bezglutenowe poznań

Dieta bezglutenowa opiera się, jak sama nazwa sugeruje, na całkowitym wykluczeniu ze swojego menu glutenu. Do najpopularniejszych produktów będących alternatywą dla jedzenia glutenowego zalicza się między innymi:

  • soczewicę,
  • fasolę,
  • grykę,
  • ziemniaki,
  • kukurydzę,
  • soję,
  • ryż,
  • sorgo,
  • mięso,
  • orzechy,
  • niektóre owoce i warzywa i nie tylko.

Osoby cierpiące na nietolerancję glutenu mogą także spożywać miód, naturalną kawę i herbatę. Muszą one jednak unikać zbóż, takich jak pszenica, jęczmień, oraz żyto, jak i ciastek, herbatników, makaronów, mąki oraz kaszy. Należy też zrezygnować z salcesonów oraz kaszanek, mających domieszkę glutenu.

Dania bezglutenowe powinny być przygotowywane z całkowicie naturalnych produktów. Osoby chcące ich spróbować mogą udać się do Oberży Pod Dzwonkiem, serwującej jedzenie bezglutenowe w Poznaniu na wysokim poziomie. Na gości czeka różnorodne menu, dzięki czemu wybór najlepszej potrawy nie będzie stanowić żadnego problemu. Wszystkie dania przygotowywane są ze sprawdzonych i smacznych składników pochodzących od lokalnych dostawców.

Copyright 2025 Hostessywarszawa.pl - wszelkie prawa zastrzeżone