
Aleksandra Korytowska „Almar” PHU „Oberża pod Dzwonkiem”
61-758, Poznań, Garbary 54
Jedzenie bezglutenowe poznańDieta bezglutenowa opiera się, jak sama nazwa sugeruje, na całkowitym wykluczeniu ze swojego menu glutenu. Do najpopularniejszych produktów będących alternatywą dla jedzenia glutenowego zalicza się między innymi:
- soczewicę,
- fasolę,
- grykę,
- ziemniaki,
- kukurydzę,
- soję,
- ryż,
- sorgo,
- mięso,
- orzechy,
- niektóre owoce i warzywa i nie tylko.
Osoby cierpiące na nietolerancję glutenu mogą także spożywać miód, naturalną kawę i herbatę. Muszą one jednak unikać zbóż, takich jak pszenica, jęczmień, oraz żyto, jak i ciastek, herbatników, makaronów, mąki oraz kaszy. Należy też zrezygnować z salcesonów oraz kaszanek, mających domieszkę glutenu.
Dania bezglutenowe powinny być przygotowywane z całkowicie naturalnych produktów. Osoby chcące ich spróbować mogą udać się do Oberży Pod Dzwonkiem, serwującej jedzenie bezglutenowe w Poznaniu na wysokim poziomie. Na gości czeka różnorodne menu, dzięki czemu wybór najlepszej potrawy nie będzie stanowić żadnego problemu. Wszystkie dania przygotowywane są ze sprawdzonych i smacznych składników pochodzących od lokalnych dostawców.
Firmy według kategorii
Obrót i zarządzanie nieruchomościami - katalog usług
Rejestr sklepów z odzieżą i obuwiem
Transport dla Ciebie i firmy
Baza organizacji i stowarzyszeń
Rejestr usług dla zdrowia i urody
Rejestr usług i urządzeń elektronicznych i AGD
Usługi remontowo-budowlane
Katalog produktów i usług dla każdego
Baza kursów i szkoleń
Usługi z zakresu mediów i badania rynku
Meble i ozdoby do Twojego wnętrza
Finanse i ubezpieczenia - wykaz
Baza gastronomii i produktów spożywczych
Zakupy, kultura i rozrywka - baza punktów
Opieka i zabawa - wykaz produktów dla dzieci
Atrakcje turystyczne i noclegi
Imprezy, śluby, okazje - baza produktów i usług